Quan practiquem marxa nòrdica hem de prestar molta atenció amb el material.

L’element més important són els bastons. Des de Marxa Nòrdica Cadí Pirineus i Marxa Nòrdica Andorra, contem amb diversos experts en la matèria, que us poden ajudar a determinar quins són els bastons que més s’adequen a les vostres necessitats.

Aquests bastons han de reunir unes característiques especials, que els diferencien completament dels bastons de trekking que utilitza la gran majoria de la gent per fer excursions. Aquestes característiques són:

  • Part superior: mànec ergonòmic i una dragonera especial
  • Part central: una canya resistent, lleugera i rígida o lleugerament flexible
  • Part inferior: una puntera rígida i un tac de goma per l’asfalt

És important saber amb quina freqüència utilitzarem els bastons, així podrem decidir quin bastó s’adequa millor a les nostres necessitats.

Pel que fa a la mida, nosaltres recomanem agafar el bastó per la empunyadura, tocant el terra i davant del cos, i llavors, el dit polze hauria d’estar a la alçada del melic. Més llarg, si no tenim una tècnica excel·lent, pot comportar problemes d’espatlla. 

També en funció de si tenim alguna patologia, també haurem de saber quin és millor en cada cas. Es important per això, que demaneu al vostre instructor de marxa nòrdica, un assessorament personalitzat sobre quin bastó és el millor per tú.

No et perdis el proper post, on parlarem sobre com anar vestit per fer marxa nòrdica.