QUI SOM?

Som un equip d’emprenedors, guies de mitja muntanya i instructors de Marxa Nòrdica enamorats dels Pirineus, formats en marxa nòrdica a través de l’associació Modern Nordic Walking. Tenim la sort de poder gaudir d’aquest entorn natural entre valls i muntanyes, i la millor manera que tenim de retre-li homenatge és descobrint i compartint amb tots vosaltres aquest impressionant territori…i ho fem a través de la marxa nòrdica, una activitat física apta per tothom, respectuosa i ecològica amb l’entorn.

Marxa Nòrdica Cadí – Pirineus

  • L’any 2005 s’imparteix per finlandesos, un primer curs per a coachs a la Seu d’Urgell. Molt aviat, aquesta disciplina quedaria arrelada a la ciudad, i es comencen a organitzar sortides des de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell. L’associació neix el 2012 gràcies a Nòrdic Esport, botiga especialitzada en material per a la marxa nòrdica i esquí de fons, amb la finalitat de difondre i fomentar la marxa nòrdica com activitat física saludable i divertida, apta per a tothom.
  • Amb un canvi de gestió, el 2018 passa a anomenar-se Marxa Nòrdica Cadí – Pirineus, mantenint l’esperit i els valors. Continuant treballant perquè aquesta disciplina segueixi ampliant territori i fent créixer cada vegada més la comunitat d’amics practicants de la marxa nòrdica al Pirineu. 
  • A l’octubre del 2020 es creen dues linies de Marxa Nòrdica Cadí Pirineus, l’associació esportiva continua com a promoció de la marxa nòrdica al territori i a banda es crea a través de privat tot el calendari d’activitats de marxa nòrdica pel Pirineu.

Marxa Nòrdica Andorra

  • Veient l’èxit en augment que la Marxa Nòrdica té a l’Alt Urgell (Cadí-Pirineus) i la petició de molts amics andorrans que volen fer activitats a casa seva, enguany hem començat a promocionar aquesta activitat física a Andorra.
  • Així doncs, l’any 2019 comencem a posar-hi fil a l’agulla, i finalment, a inicis del 2020, per circumstàncies vàries de la vida i un llarg confinament, hem aconseguit acabar de perfilar aquest projecte i fer-ne una realitat.
  • Ens fa molta il·lusió poder donar a conèixer la Marxa Nòrdica juntament amb tots els seus valors en un territori que gaudeix d’un entorn natural tan privilegiat com Andorra.

QUIN ÉS EL NOSTRE OBJECTIU?

 

  • Promocionar la Marxa Nòrdica com a activitat física saludable, on trobem diferents nivells d’exigència i on tothom hi té cabuda, des de joves fins a jubilats, passant per atletes.
  • A través de la Marxa Nòrdica ens volem acostar de forma totalment respectuosa i ecològica a la natura que ens envolta, per tenir-hi contacte diari i poder gaudir de tots els beneficis que ens ofereix: fer una càrrega diària d’energia vital en tots els sentits!
  • I per últim, volem fomentar a través de la Marxa Nòrdica la presa de consciència de nosaltres mateixos, sobre la nostra pròpia salut, donant-nos temps, cuidant-nos, evitant el sedentarisme i d’aquesta manera millorar el nostre benestar, i la nostra salut tant física com emocional.

ON FEM LES SORTIDES?

Després del confinament del COVID-19, aquestes són les zones on oferirem regularment les activitats programades entre setmana. Estigueu atents, els propers mesos aniran sorgint nous grups en altres pobles i ciutats.