QUI SOM?

El Nordic Walking marxa nòrdica, arriba a casa nostra pel Pirineu, on hi tenim les principals estacions d’esquí de fons de la Península. La Seu d’Urgell és el punt d’entrada al nostre país de la metodologia i l’ensenyança de la tècnica del Nordic Walking de la INWA (International Nordic Walking Federation). Activitat apta per a tots els públics, es fonamenta en tres principis bàsics: la tècnica correcta de caminar, una postura correcta, i l’ús correcte dels bastons, dissenyats específicament per a aquesta disciplina.

L’any 2005 es va dur a terme a la Seu d’Urgell, el primer curs per a coachs, impartit per un màster coach finlandès, i els primers alumnes foren tècnics i esportistes d’esquí de fons. Poc després es van començar a veure els primers bastons i a fer-se les primeres caminades de marxa nòrdica, fins a arribar al programa municipal de sortides organitzades des de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, dins l’ Escola Municipal de Marxa Nòrdica. Tanmateix, per aquestes mateixes dates es marquen els primers itineraris de Marxa Nòrdica a la comarca i a poc a poc, la marxa nòrdica es va consolidant com una activitat vinculada a l’Alt Urgell on hi ha quedat fortament arrelada. L’associació Esportiva Nordic Walking – Nòrdic Esport, neix al mes de maig de l’any 2012, amb la finalitat de difondre i fomentar la marxa nòrdica com activitat física saludable i divertida, apta per a tothom i agafar el relleu a l’Ajuntament en la gestió de l’Escola Esportiva Municipal de Marxa Nòrdica. Amb un canvi de gestió, al 2018 passa a anomenar-se Marxa Nòrdica Cadí – Pirineus, mantenint l’esperit i valors.
Seguint les directrius de la INWA treballem les possibilitats del Nordic Walking en els seus àmbits de salut, fitness i esport, amb l’objectiu de promocionar la marxa nòrdica, també com a producte i recurs turístic de dinamització d’aquests espais pirinencs. Amb aquesta filosofia, ens hem obert a realitzar multitud de sortides de marxa nòrdica, sempre guiades i supervisades per instructors titulats per la INWA , que s’encarreguen d’ensenyar-nos a realitzar correctament la tècnica mentre duem a terme l’activitat. Donat que tenim el privilegi d’ubicar-nos en un entorn únic per la seva naturalesa i paisatges, just al cor dels Pirineus, totes les sortides que realitzem tenen l’al·licient de sorprendre’ns en visitar paratges de gran bellesa, com per exemple la Serra del Cadí, boscos com els de Sant Joan de l’Erm, o increïbles valls com la de Bescaran La tasca que estem duent a terme al Pirineu ja ha començat a donar els seus fruits i ja hi ha gent que visita la comarca, atreta per aquesta oferta de turisme, lleure i salut. Programem les activitats mensualment que donem a conèixer amb l’edició d’un calendari, on hi figuren dos tipus de sortides:
  • Sessions diàries, d’entre setmana d’una hora i mitja, que es realitzen en grup, i en horaris, nivells i llocs establerts.
  • Sortides de mig dia en cap de setmana, on ens desplacem per descobrir diversos sectors del Pirineu.

Hem aconseguit motivar a moltes persones que ara mateix són entusiastes practicants d’aquesta disciplina, com també hem aconseguit que algunes de les nostres sortides es consolidin ja com a clàssiques, com la pujada al Cadí amb lluna plena, la pujada al Pic de l’Orri amb lluna plena, la visita de la brama del Cérvol, amb un increment del nombre de participants any rere any.