Ens fa molta il·lusió publicar aquesta notícia, perquè vol dir que ja és tota una realitat: la marxa nòrdica arriba a Andorra!!! Veient l’èxit en augment que la marxa nòrdica té a l’Alt Urgell i juntament amb la voluntat de molts amics andorrans de poder fer aquesta activitat física aquí al Principat, l’any 2019 vam començar a treballar conjuntament amb Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus per poder fer realitat aquest projecte. Finalment, a inicis d’aquest 2020, per diferents circumstàncies de la vida i un llarg confinament, hem aconseguit acabar de perfilar aquesta nova aventura i fer-ne tota una realitat. Estem segurs que tindrà una molt bona acollida!

Marxa Nòrdica Andorra la formem tres emprenedors, guies de muntanya i instructors de marxa nòrdica enamorats dels Pirineus. Naixem amb la intenció d’arrelar la marxa nòrdica a Andorra, i oferir un interessant ventall de propostes tant als seus veïns com també als seus visitants. És una activitat apte per a tothom, des de nens fins a jubilats, passant per esportistes d’alt rendiment, i és un esport respectuós i sostenible amb l’entorn. El nostre objectiu és treballar per ser una població cada cop més saludable i més conscient.

“Quan bufen vents de canvi, uns aixequen murs, i altres, molins de vents” (proverbi xines).

I és per això que ens agrada pensar que a noves situacions, nous hàbits saludables: creiem que la marxa nòrdica arriba en un bon moment, i és que ara més que mai som conscient de la importància de la nostra salut i del nostre entorn. Com ho traslladem tot això a la marxa nòrdica? És una activitat que implica tenir un hàbit saludable, ja que és un esport que ofereix múltiples beneficis per la salut especialment si ho fem de forma regular, com un nou hàbit. A més a més és una activitat física que la desenvolupem en plena natura de forma respectuosa. La marxa nòrdica ens pot ajudar a mantenir un contacte regular amb la natura, ajudant a reduir els nivells d’estrès que se’ns van acumulant durant la setmana; millorant la salut i benestar; i promovent un bon desenvolupament tant fisiològic com emocional. Tenint en compte que vivim en el país dels Pirineus, on tenim els boscos i les valls a sortir de casa, la marxa nòrdica és l’excusa perfecta per aprofitar i gaudir de la millor manera de tot aquest increïble entorn.

Estem preparats doncs per poder-vos oferir sortides de Marxa Nòrdica a Andorra, cursos d’iniciació, sortides temàtiques…i molt més!

A banda, estem creant un conveni de col·laboració perquè totes les persones que formin part de Marxa Nòrdica Andorra i Marxa Nòrdica Cadí – Pirineus, puguin aprofitar totes les sortides ofertes, tant d’Andorra, com del Pirineu català.

Estigueu preparats, perquè tan bon punt aconseguim superar plegats aquesta situació actual, començarem 🙂

Més informació a les nostres xarxes socials! @marxanordica_andorra